Linguine s cuketou a hrachom
Publikované 21.04.2016 v 19:23 v kategórii BLESKOVKY - Keď ste hladní..., prečítané: 357x
Opäť súbor našich obľúbených surovín v inom chuťovom kabáte...

Ingrediencie /pre dve osoby/:
celozrnné linguine - približne 200 g
2 menšie cukety
čerstvý/mrazený hrach - ľubovoľné množstvo
2 strúčiky cesnaku
+/- 4 PL parmezánu - najemno nastrúhaného
chilli papričky
extra panenský olivový olej
morská soľ
Postup:
Linguine uvaríme v mierne osolenej vode al dente. V medzičase si nastrúhame
cuketu a na malom množstve olivového oleja ju spoločne s prelisovaným cesna-
kom a nadrobno pokrájanými chilli papričkami krátko orestujeme.
Mrazený hrach vyslovene len zohrejeme v hrnci so zohriatou vodou, čerstvý len
pridáme k pripravenej cukete, aby zľahka nabral jej teplotu.
Časť vody z uvarených cestovín nalejeme do cuketovej zmesi. Primiešame par-
mezán. Ak je zmes dostatočne ochutená, stačí ju spojiť s cestovinami a servíro-
vať. V opačnom prípade pridáme buď vodu, alebo ktorúkoľvek z dochucovacích
prísad.
Viac informácií k receptu a použitým ingredienciám nájdete na našom FB.
Komentáre
Celkom 0 kometárov