Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Linguine s arašidovým maslom

Publikované 25.03.2016 v 18:38 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 299x

Ak máte radi pikantné výzvy, toto je recept práve pre vás. Nedajte sa odradiť zdanlivou nekombinovateľnosťou surovín, vo výsledku vás určite presvedčia. Podobné kombinácie používa v knihe Hneď to bude! /AKV, 2007/ tandem Igor Bukovský a Pavol Lipták. Veľmi inšpiratívne čítanie, môžeme len odporučiť...

Ingrediencie:
celozrnné linguine
2 PL arašidového masla
2 PL rajčinového pretlaku
2 strúčiky cesnaku
chilli papričky
sójová omáčka 
jarné cibuľky
olivový olej

Priprava:
Ako prvé na olivovom oleji orestujeme nakrájané jarné cibuľky. Zelenú časť
odložíme.
Dáme variť vodu a začneme pracovať na jednoduchej omáčke.  Arašidové
maslo vložíme do hrnca, zriedime sójovou omáčkou a trochou vody,  pridá-
me rajčinový pretlak, chilli papričky, strúhaný zázvor a prelisovaný  cesnak.
V medzičase dáme variť linguine.  Dáme  pozor, aby  sme  ich   neprevarili. 
Al dente je najideálnejší stav. 
Ak je omáčka veľmi hustá, prilejeme do nej ešte časť vody z cestovín.  Pri-
miešame linguine a časť orestovanej cibuľky.  Zvyšok cibuľky navŕšime na
jednotlivé porcie spoločne so zelenými časťami, ktoré sme si odložili.

Poznámka:
Použili sme asi pol balenia cestovín a pomerne veľa sójovej omáčky, takže
sme už nepridávali žiadnu soľ. Nešetrili sme ani chilli papričkami  a  zázvo-
rom. Výsledkom boli dve veľmi štedré porcie plné ohňa☺


Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk