Linguine s arašidovým maslom
Publikované 25.03.2016 v 18:38 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 362x
Ak máte radi pikantné výzvy, toto je recept práve pre vás.
Nedajte sa odradiť zdanlivou nekombinovateľnosťou surovín,
vo výsledku vás určite presvedčia. Podobné kombinácie používa v knihe Hneď to bude! /AKV, 2007/ tandem Igor Bukovský a Pavol Lipták. Veľmi inšpiratívne čítanie, môžeme
len odporučiť...

Ingrediencie:
celozrnné linguine
2 PL arašidového masla
2 PL rajčinového pretlaku
2 strúčiky cesnaku
chilli papričky
sójová omáčka
jarné cibuľky
olivový olej
Priprava:
Ako prvé na olivovom oleji orestujeme nakrájané jarné cibuľky. Zelenú časť
odložíme.
Dáme variť vodu a začneme pracovať na jednoduchej omáčke. Arašidové
maslo vložíme do hrnca, zriedime sójovou omáčkou a trochou vody, pridá-
me rajčinový pretlak, chilli papričky, strúhaný zázvor a prelisovaný cesnak.
V medzičase dáme variť linguine. Dáme pozor, aby sme ich neprevarili.
Al dente je najideálnejší stav.
Ak je omáčka veľmi hustá, prilejeme do nej ešte časť vody z cestovín. Pri-
miešame linguine a časť orestovanej cibuľky. Zvyšok cibuľky navŕšime na
jednotlivé porcie spoločne so zelenými časťami, ktoré sme si odložili.
Poznámka:
Použili sme asi pol balenia cestovín a pomerne veľa sójovej omáčky, takže
sme už nepridávali žiadnu soľ. Nešetrili sme ani chilli papričkami a zázvo-
rom. Výsledkom boli dve veľmi štedré porcie plné ohňa☺
Komentáre
Celkom 0 kometárov