Kuracie mäso v kari omáčke
Publikované 18.01.2016 v 19:50 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 452x
Výrazný a zároveň jemný pokrm, ktorý vydrží aj prípadný
transport do práce (podmienkou je mikrovlnka - bez nej sa
ho resuscitovať nepokúšajte)...

Ingrediencie:
300 g kuracích rezňov
250 ml mandľového /kokosového/ mlieka
3 lyžice rajčinového pretlaku
kari korenie
čerstvý zázvor
sójová omáčka
citrónová šťava
olej na orestovanie mäsa
Postup:
Umyté a osušené kuracie mäso nakrájame na väčšie kúsky. Okoreníme ho a orestu-
jeme na troche oleja. Pridáme rajčinový pretlak, mandľové mlieko a sójovú omáčku.
Dochutíme ľubovoľným množstvom strúhaného zázvoru a citrónovej šťavy.
V prípade potreby ešte pridáme kari korenie.Ak použijete zmes s prevažujúcou pikan-
tnou zložkou, netreba už dochucovať ďalšími koreninami. V opačnom prípade ju ešte
trochu "priostríme"...
Podávame s ryžou.
Komentáre
Celkom 0 kometárov