Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Kuracie mäso v kari omáčke

Publikované 18.01.2016 v 19:50 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 452x

Výrazný a zároveň jemný pokrm, ktorý vydrží aj prípadný transport do práce (podmienkou je mikrovlnka - bez nej sa ho resuscitovať nepokúšajte)...

Ingrediencie:
300 g kuracích rezňov
250 ml mandľového /kokosového/ mlieka
3 lyžice rajčinového pretlaku
kari korenie
čerstvý zázvor
sójová omáčka
citrónová šťava
olej na orestovanie mäsa


Postup:
Umyté a osušené kuracie mäso nakrájame na väčšie kúsky. Okoreníme ho a orestu-
jeme na troche oleja.  Pridáme rajčinový pretlak,  mandľové mlieko a sójovú omáčku. 
Dochutíme ľubovoľným množstvom strúhaného zázvoru a citrónovej šťavy. 
V prípade potreby ešte pridáme kari korenie.Ak použijete zmes s prevažujúcou pikan-
tnou zložkou, netreba už dochucovať ďalšími koreninami. V opačnom prípade ju ešte
trochu "priostríme"...
Podávame s ryžou.

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk