Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Krémová polenta

Publikované 16.02.2016 v 21:25 v kategórii BLESKOVKY - Keď ste hladní..., prečítané: 328x

Polenta je skvelou prílohou k mäsu. Použiteľná je aj v sólo verzii - ako lepší fast food. Ak máte doma pečené rajčiny a kurací vývar, o rýchly obed je postarané. Znesiteľnou alternáciou k pečeným rajčinám sú sušené. Kurací vývar však rozhodne nenahrádzajte instantným. Polenta zvýrazní práškovú pachuť aj vtedy, keď ide o kvalitný bio produkt. Dobrá morská soľ úplne stačí.
Ingrediencie:
instantná polenta
kurací vývar
sušený cesnak
kayenské korenie
hrubo mleté čierne korenie
pečené/sušené rajčiny
mrazený hrach
parmezán
extra panenský olivový olej

Postup:
Necháme  zovrieť kurací  vývar  (alebo osolenú vodu).  Metličkou 
postupne  vmiešame  polentu.  Postup  je  podobný ako pri prípra-
ve  sladkej  krupičnej kaše  (ak si nie ste istí pomerom vody a  po-
lenty, pozrite si návod na obale). Pridáme  hrach,  pečené/sušené 
rajčiny, cesnak, korenie a parmezán. 
Instantnú polentu stačí variť  veľmi krátko. Štyri - päť minút.  Mno-
žstvo si upravíme podľa preferovanej hustoty.  Prílohová  polenta 
je najpríjemnejšia vtedy, keď je krémová.To isté platí aj pre  tento 
promptný ťah proti hladu☺
Na záver nezabudneme naservírovanú  polentu strieknuť trochou 
olivového oleja.

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk