Krémová polenta
Publikované 16.02.2016 v 21:25 v kategórii BLESKOVKY - Keď ste hladní..., prečítané: 395x
Polenta je skvelou prílohou k mäsu. Použiteľná je aj v sólo verzii - ako lepší fast food. Ak máte doma pečené rajčiny a kurací vývar, o rýchly obed je postarané. Znesiteľnou alternáciou k pečeným rajčinám sú sušené. Kurací vývar však rozhodne nenahrádzajte instantným. Polenta zvýrazní práškovú pachuť aj vtedy, keď ide o kvalitný bio produkt. Dobrá morská soľ úplne stačí.

Ingrediencie:
instantná polenta
kurací vývar
sušený cesnak
kayenské korenie
hrubo mleté čierne korenie
pečené/sušené rajčiny
mrazený hrach
parmezán
extra panenský olivový olej
Postup:
Necháme zovrieť kurací vývar (alebo osolenú vodu). Metličkou
postupne vmiešame polentu. Postup je podobný ako pri prípra-
ve sladkej krupičnej kaše (ak si nie ste istí pomerom vody a po-
lenty, pozrite si návod na obale). Pridáme hrach, pečené/sušené
rajčiny, cesnak, korenie a parmezán.
Instantnú polentu stačí variť veľmi krátko. Štyri - päť minút. Mno-
žstvo si upravíme podľa preferovanej hustoty. Prílohová polenta
je najpríjemnejšia vtedy, keď je krémová.To isté platí aj pre tento
promptný ťah proti hladu☺
Na záver nezabudneme naservírovanú polentu strieknuť trochou
olivového oleja.
Komentáre
Celkom 0 kometárov