Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Krémová ovsená kaša

Publikované 27.01.2016 v 18:55 v kategórii RAŇAJKY, prečítané: 436x

Táto kaša nepatrí do kategórie vločkových jedál, ktoré pri jedení rastú v ústach. Keď správne odhadnete pomer jednotlivých surovín, dostane vás svojou krémovitosťou. Je to však len jedna z nespočtu alternatív...


Ingrediencie:
sójové/čerstvé kravské mlieko v bio kvalite
krehčené ovsené vločky
celozrnná špaldová krupica
čerstvá/sušená citrónová kôra v bio kvalite
štipka soli
vlašské orechy
škorica
med

Postup:
Ako  prvé si pripravíme orechy.  Nasekáme ich,  prípadne pomelieme  (ak nechcete, 
aby boli príliš dominantné, odporúčame pomlieť ich na jemnú múčku).  V druhej fáze 
prípravy dáme  variť  mlieko s citrónovou kôrou a štipkou soli.  Pomery volíme  indivi-
duálne. Pridáme toľko vločiek, aby ich množstvo tekutiny presahovalo zhruba  trojná-
sobne. Keď začne mlieko vrieť, primiešame doňho trochu špaldovej krupice a varíme 
do mierneho zhustnutia. Práve krupica dodá kaši sľúbenú krémovitosť. Nesmieme to 
s  ňou  však prehnať.  Vychytať  správny  moment  odstavenia od tepelného zdroja je 
otázka praxe. Nesmieme zabúdať na to, že krupica a vločky naďalej absorbujú tekuti-
nu, takže  hotovú kašu treba podávať ihneď.  Posypeme  škoricou, orechmi a citróno-
vou kôrou, ktorá kašu posúva zase o niečo ďalej. Dosladíme medom.

Drobná rada na záver:
Praktickejšie je podávať ju v plytkejšej nádobe s väčším priemerom,  v ktorej nebude 
mať neutrálna kaša  ďaleko od sladkastého "posypu".  V miske sa  od  jednej  vrstvy
k druhej musíte predsa len trochu "prekopávať":)

Komentáre

Celkom 1 komentár

  • Anonymný 27.01.2016 v 19:39 Toto bude určite dobré. Skúsim.


  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk