Krémová ovsená kaša
Publikované 27.01.2016 v 18:55 v kategórii RAŇAJKY, prečítané: 436x
Táto kaša nepatrí do kategórie vločkových jedál, ktoré pri jedení rastú v ústach. Keď správne odhadnete pomer jednotlivých surovín, dostane vás svojou krémovitosťou. Je to však len jedna z nespočtu alternatív...

Ingrediencie:
sójové/čerstvé kravské mlieko v bio kvalite
krehčené ovsené vločky
celozrnná špaldová krupica
čerstvá/sušená citrónová kôra v bio kvalite
štipka soli
vlašské orechy
škorica
med
Ako prvé si pripravíme orechy. Nasekáme ich, prípadne pomelieme (ak nechcete,
aby boli príliš dominantné, odporúčame pomlieť ich na jemnú múčku). V druhej fáze
prípravy dáme variť mlieko s citrónovou kôrou a štipkou soli. Pomery volíme indivi-
duálne. Pridáme toľko vločiek, aby ich množstvo tekutiny presahovalo zhruba trojná-
sobne. Keď začne mlieko vrieť, primiešame doňho trochu špaldovej krupice a varíme
do mierneho zhustnutia. Práve krupica dodá kaši sľúbenú krémovitosť. Nesmieme to
s ňou však prehnať. Vychytať správny moment odstavenia od tepelného zdroja je
otázka praxe. Nesmieme zabúdať na to, že krupica a vločky naďalej absorbujú tekuti-
nu, takže hotovú kašu treba podávať ihneď. Posypeme škoricou, orechmi a citróno-
vou kôrou, ktorá kašu posúva zase o niečo ďalej. Dosladíme medom.
Drobná rada na záver:
Praktickejšie je podávať ju v plytkejšej nádobe s väčším priemerom, v ktorej nebude
mať neutrálna kaša ďaleko od sladkastého "posypu". V miske sa od jednej vrstvy
k druhej musíte predsa len trochu "prekopávať":)
Komentáre
Celkom 1 komentár
Anonymný 27.01.2016 v 19:39 Toto bude určite dobré. Skúsim.