Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Karfiolová ryža s mäsom a rajčinami

Publikované 16.03.2016 v 23:16 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 318x

Je to už trochu "prevarená" záležitosť, no ak ste na ňu ešte nenarazili, treba to napraviť. Ide o prachobyčajne rozmixovaný surový karfiol, s ktorým pracujeme ako s ryžou. Napriek tomu, že mu asi najviac "sekne" exotickejšie dochutenie zázvorom, koriandrom, sójovou omáčkou, kokosovým mliekom a spol, tentokrát sme ním odľahčili neexotickú sekanú.

Ingrediencie:
500 g bravčového mäsa - mletého
2 cibule - strúhané
2 mrkvy - strúhané (uvarené a rozmixované batáty/tekvica)
+/- 4 strúčiky cesnaku
+/- 2 PL parmezánu - strúhaného
1 lyžička dijonskej horčice
1 vajce (alebo 2 bielky)
2 plátky celozrnného toastového chleba (2 PL celozrnnej múky)
morská soľ
majoránka
--------------------------------------------------------------------------------------------
1 karfiol
800 g konzervovaných rajčín - krájaných
1 cibuľa - nakrájaná nadrobno
čierne korenie -- čerstvo pomleté
morská soľ

Postup:
Pripravíme si sekanú. Mleté mäso zmiešame so surovinami  prvej alebo druhej  voľby. 
Či už sa rozhodnete pre mrkvu alebo tekvicové/batátové pyré, mäso bude po upečení
šťavnaté. Namiesto  namočeného a vyžmýkaného  chleba je možné  použiť celozrnnú
múku. Pri solení je treba myslieť na parmezán,  ktorým chceme chuť  mäsa ešte povy-
tiahnuť ďalej. Rovnako aj množstvo cibule a cesnaku znižuje nevyhnutnosť výrazného
solenia. 
Keď je všetko dôkladne premiešané, vytvoríme zo zmesi pevný valček. Prebytočný vz-
duch z neho vyženieme hrubou silou:) Pečieme podliate rajčinami. 
Po upečení vyberieme sekanú z pekáča. K rajčinám, ktoré už stihli prebrať jej chuť, pri-
dáme nasekaný karfiol, na panvici opečenú cibuľu a trochu soli a korenia.  Pečieme do
mierneho zmäknutia karfiolu. 
Ak nie je dochutenie dostatočné, doladíme ju parmezánom či cesnakom.

Poznámka:
Pred  pečením je dobré odobrať z mäsa malú  skúšobnú vzorku a opiecť ju na panvici,
aby sme si boli istí, či nám výsledná chuť naozaj vyhovuje.




Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk