Karfiolová ryža s mäsom a rajčinami
Publikované 16.03.2016 v 23:16 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 405x
Je to už trochu "prevarená" záležitosť, no ak ste na ňu ešte nenarazili, treba to napraviť. Ide o prachobyčajne rozmixovaný surový karfiol, s ktorým pracujeme ako s ryžou. Napriek tomu, že mu asi najviac "sekne" exotickejšie dochutenie zázvorom, koriandrom, sójovou omáčkou, kokosovým mliekom a spol,
tentokrát sme ním odľahčili neexotickú sekanú.

Ingrediencie:
500 g bravčového mäsa - mletého
2 cibule - strúhané
2 mrkvy - strúhané (uvarené a rozmixované batáty/tekvica)
+/- 4 strúčiky cesnaku
+/- 2 PL parmezánu - strúhaného
1 lyžička dijonskej horčice
1 vajce (alebo 2 bielky)
2 plátky celozrnného toastového chleba (2 PL celozrnnej múky)
morská soľ
majoránka
--------------------------------------------------------------------------------------------
1 karfiol
800 g konzervovaných rajčín - krájaných
1 cibuľa - nakrájaná nadrobno
čierne korenie -- čerstvo pomleté
morská soľ
Pripravíme si sekanú. Mleté mäso zmiešame so surovinami prvej alebo druhej voľby.
Či už sa rozhodnete pre mrkvu alebo tekvicové/batátové pyré, mäso bude po upečení
šťavnaté. Namiesto namočeného a vyžmýkaného chleba je možné použiť celozrnnú
múku. Pri solení je treba myslieť na parmezán, ktorým chceme chuť mäsa ešte povy-
tiahnuť ďalej. Rovnako aj množstvo cibule a cesnaku znižuje nevyhnutnosť výrazného
solenia.
Keď je všetko dôkladne premiešané, vytvoríme zo zmesi pevný valček. Prebytočný vz-
duch z neho vyženieme hrubou silou:) Pečieme podliate rajčinami.
Po upečení vyberieme sekanú z pekáča. K rajčinám, ktoré už stihli prebrať jej chuť, pri-
dáme nasekaný karfiol, na panvici opečenú cibuľu a trochu soli a korenia. Pečieme do
mierneho zmäknutia karfiolu.
Ak nie je dochutenie dostatočné, doladíme ju parmezánom či cesnakom.
Poznámka:
Pred pečením je dobré odobrať z mäsa malú skúšobnú vzorku a opiecť ju na panvici,
aby sme si boli istí, či nám výsledná chuť naozaj vyhovuje.
Komentáre
Celkom 0 kometárov