Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Jablkové lievance

Publikované 27.07.2016 v 23:20 v kategórii PRE DETI, prečítané: 1070x

Prázdninové raňajky plné jablka a škorice...

Ingrediencie: 
1/2 pohára celozrnnej pšeničnej múky
1 lyžička bezfosfátového prášku do pečiva
1/2 - 1 lyžička škorice
2 lyžičky surového trstinového cukru
1 lyžica olivového oleja
2 lyžičky jogurtu
1/3 lyžičky sušenej citrónovej kôry
1 stredne veľké jablko - nahrubo nastrúhané
štipka soli

Postup:
Suché ingrediencie spojíme s mokrými. Vznikne pomerne husté cesto.
Rozohrejeme panvicu potretú trochou oleja a lyžicou na ňu nanesieme
kôpky cesta. Opekáme z oboch strán do zlatista. 

Podávame napr. s drobným ovocím a trochou jogurtu, prípadne  s  roz-
pustenou čokoládou.

Viac postrehov k receptu nájdete na našom FB.

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk