Jablkové lievance
Publikované 27.07.2016 v 23:20 v kategórii PRE DETI, prečítané: 1070x
Prázdninové raňajky plné jablka a škorice...

Ingrediencie:
1/2 pohára celozrnnej pšeničnej múky
1 lyžička bezfosfátového prášku do pečiva
1/2 - 1 lyžička škorice
2 lyžičky surového trstinového cukru
1 lyžica olivového oleja
2 lyžičky jogurtu
1/3 lyžičky sušenej citrónovej kôry
1 stredne veľké jablko - nahrubo nastrúhané
štipka soli
Postup:
Suché ingrediencie spojíme s mokrými. Vznikne pomerne husté cesto.
Rozohrejeme panvicu potretú trochou oleja a lyžicou na ňu nanesieme
kôpky cesta. Opekáme z oboch strán do zlatista.
Podávame napr. s drobným ovocím a trochou jogurtu, prípadne s roz-
pustenou čokoládou.
Viac postrehov k receptu nájdete na našom FB.
Komentáre
Celkom 0 kometárov