Iné palacinky
Publikované 29.05.2016 v 20:21 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 558x
Kombináciu pikantnej mäsovej náplne a chrumkavej zeleniny zabalenej do tenkej palacinky si určite obľúbite...

Ingrediencie:
+/- 600 g bravčového pliecka
3 PL sójovej omáčky
2 PL rajčinového pretlaku
1 PL medu
čerstvé chilli papričky (podľa odvahy☺)
kus čerstvého zázvoru - najemno nastrúhaného
citrónová šťava
1 šalátová uhorka
zväzok reďkovky
jarné cibuľky
Na palacinky:
celozrnná pšeničná múka
vajce
voda
štipka soli
Navyše:
koriandrové semienka
čerstvý zázvor
Postup:
Mäso varíme vo vode, do ktorej pridáme koriandrové semienka a čerstvý
zázvor. Nie je to však nevyhnutné. Ide len o zvýraznenie pikantného zá-
kladu.
Varíme tak dlho, kým sa mäso nerozpadáva.
Vývar precedíme (malo by ho byť asi pol litra) a pridáme doňho sójovú
omáčku, rajčinový pretlak, med, zázvor a niekoľko kvapiek citrónovej šťa-
vy. Pomaly redukujeme. Vývar by mal získať sirupovitú konzistenciu. Ak
je aj po odparení väčšieho množstva tekutiny stále riedky, celý proces
trochu podvedieme a na zahustenie použijeme malé množstvo celozrnnej
múky rozmiešanej s trochou vody.
Mäso natrháme na kúsky, tým tučnejším sa vyhneme, a prehrejeme ho
v dobre dochutenej redukcii.
Palacinky si pripravíme v predstihu počas varenia mäsa štandardným spô-
sobom. Múku dôkladne vymiešame s vajíčkom a postupne riedime vodou
(namiesto mlieka). Jemne osolíme a pustíme sa do tepelnej úpravy.
Z jedného vajca sa dá vytvoriť redšie cesto na približne 8 palaciniek.
Na každú palacinku položíme mäsovú zmes + pozdĺžne nakrájané uho-
rky, reďkovku a jarnú cibuľku. Koniec☺
Viac postrehov k receptu nájdete na našom FB.
Komentáre
Celkom 0 kometárov