Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Iné palacinky

Publikované 29.05.2016 v 20:21 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 558x

Kombináciu pikantnej mäsovej náplne a chrumkavej zeleniny zabalenej do tenkej palacinky si určite obľúbite...

Ingrediencie:
+/- 600 g bravčového pliecka
3 PL sójovej omáčky
2 PL rajčinového pretlaku
1 PL medu
čerstvé chilli papričky (podľa odvahy☺)
kus čerstvého zázvoru - najemno nastrúhaného
citrónová šťava
1 šalátová uhorka
zväzok reďkovky
jarné cibuľky

Na palacinky:
celozrnná pšeničná múka
vajce
voda
štipka soli

Navyše:
koriandrové semienka
čerstvý zázvor 

Postup:
Mäso varíme vo vode, do ktorej pridáme koriandrové semienka a čerstvý
zázvor. Nie je to však nevyhnutné.  Ide len o zvýraznenie pikantného  zá-
kladu.
Varíme tak dlho, kým sa mäso nerozpadáva.

Vývar precedíme  (malo by ho byť asi pol litra)  a pridáme  doňho  sójovú 
omáčku, rajčinový pretlak, med, zázvor a niekoľko kvapiek citrónovej šťa-
vy.  Pomaly redukujeme. Vývar by mal získať sirupovitú konzistenciu.   Ak
je  aj  po odparení väčšieho množstva tekutiny  stále  riedky,  celý  proces
trochu podvedieme a na zahustenie použijeme malé množstvo celozrnnej 
múky rozmiešanej s trochou vody. 
Mäso  natrháme  na kúsky,  tým  tučnejším sa vyhneme, a prehrejeme ho 
v dobre dochutenej redukcii.

Palacinky si pripravíme v predstihu počas varenia mäsa štandardným spô-
sobom. Múku dôkladne vymiešame s vajíčkom a postupne riedime vodou
(namiesto mlieka). Jemne osolíme a pustíme sa do tepelnej úpravy. 
Z jedného vajca sa dá vytvoriť redšie cesto na približne 8 palaciniek.

Na  každú  palacinku položíme  mäsovú zmes + pozdĺžne nakrájané  uho-
rky, reďkovku a jarnú cibuľku. Koniec☺

Viac postrehov k receptu nájdete na našom FB.

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk