Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Hovädzí krk s mrkvou

Publikované 11.01.2016 v 20:39 v kategórii NEDEĽNÉ OBEDY, prečítané: 440x

Pohodlná príprava a efektný výsledok. Omáčka, ktorá vznikne rozmixovaním väčšiny mrkvy, výborne doplní ryžu, ale aj zemiakovú kašu.

Ingrediencie:
1 kg hovädzieho mäsa (ideálne krk)
1 kg mrkvy
2 väčšie cibule
3 strúžky cesnaku
1 chilli paprička
rajčinový pretlak (ideálne od Alnatury)
soľ
olej


Postup:
Umytý hovädzí krk nakrájame na väčšie kusy. V hrnci s pevnejším dnom zohreje-
me olej a orestujeme na ňom cibuľu. Keď sa začne farbiť do zlatista, pridáme mä-
so, osolíme ho a opekáme tak dlho, kým sa nezatiahne. Zalejeme vodou tak, aby 
bolo ponorené, pridáme rajčinový pretlak a mrkvu nakrájanú na väčšie kusy. Dve 
mrkvy si odložíme na neskôr.

Dusíme asi dve hodiny, prípadne dlhšie - kým nie je mäso dostatočne mäkké. Uva-
renú mrkvu preložíme do inej nádoby a rozmixujeme. Dve mrkvy, ktoré sme si odlo-
žili, pridáme k mäsu a dusíme ešte asi dvadsať minút. Na záver zahustíme rozmixo-
vanou mrkvou a dochutíme cesnakom a chilli papričkou.




Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk