Guacamole netradične
Publikované 15.01.2016 v 00:02 v kategórii CHUŤOVKY, prečítané: 364x
Jemne modifikovaná verzia úchvatného mexického guacamole, ktorého zloženie má síce svoje nepísané pravidlá, tie sa však zvyknú prekračovať s takými drobnými odchýlkami, s akými sa u nás, domácnosť od domácnosti, vzďaľujeme predstave o tom, ako by mala chutiť napr. taká sviečková omáčka.
Dnes ho budeme podávať s netradičnou prílohou - opečenými plátkami grahamového rožka.

Ingrediencie (pre 1-2 osoby):
1 zrelé avokádo
1/2 cibule
6ks +/- cherry rajčín
1 chilli paprička
strúčik cesnaku (nemusí byť)
citrónová šťava
koriander - vňať
soľ
Postup:
Cibuľu a rajčiny nakrájame nadrobno. Najmä v zime uprednostníme výraznejšie che-
rry rajčinky - my sme tentokrát s úspechom použili žlté. Avokádo olúpeme a potlačí-
me vidličkou. Dochutíme chilli papričkou, soľou, prípadne cesnakom, koriandrovou
vňaťou a citrónovou šťavou.Vo verzii, ktorú vidíte na fotografii, chýba koriander (keď-
že "došli" skladové zásoby:)), ale aj citrónová šťava, ktorá nie je pri bezprostrednom
servírovaní nevyhutná. Modifikáciu receptu korunujeme tým, že krémovité guacamole
navŕšime na chrumkavé plátky grahamového rožka.
Samozrejme ho môžeme podávať aj tradične - v sprievode tacos, alebo s paličkami
nakrájanej mrkvy či stonkového zeleru, ale aj ako nadstavbu k mäsovému pokrmu -
veď v kombinácii s chilli con carne to nie je žiadna novinka.
Túto vynikajúcu a zdravú chuťovku je treba objaviť...
POZOR! Avokádo musí byť naozaj mäkké a krémovité. Ak nie je dostatočne zrelé,
chutnú salsu z neho nikdy nevykúzlite.
Komentáre
Celkom 1 komentár
mirosvoboda@zoznam.sk 17.01.2016 v 13:09 Je to výborné !!!!!!!!