Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Cuketové placky

Publikované 14.12.2015 v 21:03 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 338x

Nič objavné, tieto jemné placky však po sezónnej pauze pripomenú skvelé vlastnosti nenápadnej cukety. Výborné k suchému bielemu vínu.

Ingrediencie:
1 cibuľa
1 vajce
1 stredne veľká cuketa
2 strúčiky cesnaku
čerstvá majoránka (nemusí byť)
čerstvo pomleté čierne korenie
celozrnná pšeničná múka
hrsť jemných ovsených vločiek
1 čajová lyžička soli

Postup:
Umytú (neolúpanú) cuketu nahrubo nastrúhame,  spojíme s rovnako nastrúhanou 
cibuľou,  pretlačeným cesnakom, korením, majoránkou a soľou.  Nie je nutné zba-
vovať cuketu dopredu vody,  preto ju solíme až na záver, tesne pred pridaním vlo-
čiek a múky. 

Zmes by nemala byť veľmi hustá, ideálna je polotekutá konzistencia. Len tak budú 
placky šťavnaté a jemné.
 
Na  jednej testovacej dávke zistíme kvalitu dochutenia.  Ak sa placky trhajú, pridá-
me jeden vaječný bielok (žĺtok môžeme použiť v dezerte,  majitelia mačiek ho  pre 
zmenu môžu vmiešať do bieleho jogurtu a potešiť vyberavý mačací jazyk).

Restujeme na miernom povlaku olivového oleja, netopíme v tuku:)

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk