Cuketové placky
Publikované 14.12.2015 v 21:03 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 395x
Nič objavné, tieto jemné placky však po sezónnej
pauze pripomenú skvelé vlastnosti nenápadnej
cukety. Výborné k suchému bielemu vínu.

Ingrediencie:
1 cibuľa
1 vajce
1 stredne veľká cuketa
2 strúčiky cesnaku
čerstvá majoránka (nemusí byť)
čerstvo pomleté čierne korenie
celozrnná pšeničná múka
hrsť jemných ovsených vločiek
1 čajová lyžička soli
Postup:
Umytú (neolúpanú) cuketu nahrubo nastrúhame, spojíme s rovnako nastrúhanou
cibuľou, pretlačeným cesnakom, korením, majoránkou a soľou. Nie je nutné zba-
vovať cuketu dopredu vody, preto ju solíme až na záver, tesne pred pridaním vlo-
čiek a múky.
Zmes by nemala byť veľmi hustá, ideálna je polotekutá konzistencia. Len tak budú
placky šťavnaté a jemné.
Na jednej testovacej dávke zistíme kvalitu dochutenia. Ak sa placky trhajú, pridá-
me jeden vaječný bielok (žĺtok môžeme použiť v dezerte, majitelia mačiek ho pre
zmenu môžu vmiešať do bieleho jogurtu a potešiť vyberavý mačací jazyk).
Restujeme na miernom povlaku olivového oleja, netopíme v tuku:)
Komentáre
Celkom 0 kometárov