Čokoládový Mug Cake
Publikované 01.05.2016 v 15:27 v kategórii SLADKÉ, prečítané: 603x
Najrýchlejšia sladkosť z domácej dielne. Všetko sa odohrá v jedinom hrnčeku a mikrovlnnej rúre. Pravda, dá sa vyrobiť
aj z menšieho množstva surovín a s väčšou rýchlosťou. My sme mu tentokrát trochu "naložili", aby bol o niečo vychytanejší a až tak veľmi nezaostával za poctivo pečenými
dezertíkmi...

Ingrediencie:
3 lyžičky celozrnnej múky (napr. špaldovej)
3 lyžičky jemne mletých mandlí
3 lyžičky surového trstinnového cukru
3 lyžičky kakaa
3 lyžičky neochuteného jogurtu
3 lyžičky olivového oleja
1/2 - 3/4 lyžičky vínneho kameňa
+/- 20 g nadrobno pokrájanej horkej čokolády (70% kakaa)
1 bielok (alebo 1/2 vajíčka na 1 hrnček)
štipka soli
Postup:
Najprv v hrnčeku zmiešame múku, mandle, cukor, kakao, vínny kameň a soľ.
Pridáme jogurt, olej a bielok. Veľmi dôkladne premiešame a pridáme čokoládu.
Vložime do mikrovlnnej rúry a o minútu - minútu a pol (závisí od výkonu MR)
je Mug Cake na svete☺
Poznámka:
Keď zvolíte horkú čokoládu s menším obsahom kakaa, určite uberte cukru.
Do MC sa bežne pridáva sóda alebo bežný prášok do pečiva. Koláč po nich e-
fektne vyskočí, ale na kvalite mu rozhodne nepridajú. Tesne pred dokončením
môžete tento vtipný efekt sledovať v mikrovlnnej rúre vždy - aj s použitím vínne-
ho kameňa.
Koláč netreba zbytočne "prepekať", aby nebol príliš hutný, všetko si však treba
vyskúšať a prispôsobiť vlastným potrebám.
Ďalšie postrehy k receptu nájdete na našom FB.
Komentáre
Celkom 0 kometárov