Čokoládová torta
Publikované 10.04.2016 v 15:41 v kategórii SLADKÉ, prečítané: 369x
Alebo aj Ugly Cake/Škaredá torta. Obecne platí, že čímkoľvek vystužené torty a zákusky tak trochu prebúdzajú nedôveru. Všetky betónovo pevné stavby, ktoré sa na nás usmievajú v bežných cukrárňach, väčšinou chutia umelo. Ugly Cake takmer nedrží, určite to nie je torta určená k estetickému omráčeniu a ďalekým transportom. O to viac si ju však užijete...

Ingrediencie na korpus:
4 PL jemne mletých mandlí/vlašských orechov
4 vajcia - žĺtky a bielky oddelene
4 PL surového trstinového cukru
lyžička Amaretta (nepovinná)
štipka soli
Na čokoládovú penu:
200 g horkej čokolády
3 vajcia - žĺtky a bielky oddelene
60 ml smotany
pomarančová kôra v bio kvalite
štipka soli
Postup:
Cesto je rovnocenné s klasickým piškótovým cestom. Namiesto múky tu však
používame len mandle,
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme pevný sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do
svetlého krému. Vmiešame do nich Amaretto, mandle a veľmi opatrne aj
sneh. Vložíme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie, ktorý ešte pre
istotu potrieme olejom/maslom. Pečieme pri teplote 170°C asi dvadsať minút.
Čokoládovú penu už z našich stránok poznáte. Táto je mierne prispôsobená
korpusu.
Smotanu mierne zohrejeme, odstavíme zo sporáka a necháme v nej rozpustiť
čokoládu. Pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru - asi z polovice pomaranča.
Z bielkov vyšľaháme pevný sneh (so štipkou soli). Žĺtky dobre vyšľaháme a po-
stupne pridávame do vychladnutej čokoládovej zmesi. Veľmi jemne vmiešame
sneh a nanesieme na vychladnutý korpus. Necháme chladiť aspoň dve hodiny.
Poznámka:
Použili sme tortovú formu s priemerom 20 centimetrov.
Viac informácií nájdete na našom FB.
Komentáre
Celkom 2 komentáre
An 13.04.2016 v 20:30 Určite vyskusam
zdravevarenie.infoblog.sk 13.04.2016 v 22:24 Stojí za to...