Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Čokoládová pena navoňaná pomarančom a zázvorom

Publikované 20.03.2016 v 18:03 v kategórii SLADKÉ, prečítané: 321x

Zázvor a pomaranč k čokoláde jednoznačne patria. Každý čokoholik o tom vie svoje. V jemnej pene stoja tieto dve chute ukáznene až za čokoládou.

Ingrediencie:
200 ml smotany na šľahanie
200 g horkej čokolády
3 vajcia (čerstvé!)
sušená pomarančová kôra
šťava z čerstvého zázvoru
štipka soli

Postup:
Smotanu zohrejeme, zabránime však tomu, aby zovrela. Odstavíme ju 
zo sporáka a necháme v nej rozpustiť čokoládu.  Po dôkladom rozmie-
šaní a miernom vychladnutí pridáme pomarančovú kôru (my sme pou-
žili  sušenú, pretože sa v čokoláde rozloží rovnomernejšie), zázvorovú 
šťavu a našľahané žĺtky. Nakoniec opatrne zapracujeme sneh z dvoch 
bielkov ušľahaných so štipkou soli.
Podávame napr. s bielym jogurtom a posypom z pomarančovej kôry. 

Poznámka:
Ak ste fanúšikmi výraznejšej  sladkosti, pokojne nahraďte časť horkej
horkej čokolády kvalitnou mliečnou.
Čerstvá  pomarančová  kôra pôsobí v pene výraznejšie, pikantnejšie, 
ak vám  teda  neprekáža,  že ňu miestami narazíte vo väčších  ložis-
kách, nemusíte sa jej obávať.

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk