Čokoládová pena navoňaná pomarančom a zázvorom
Publikované 20.03.2016 v 18:03 v kategórii SLADKÉ, prečítané: 416x
Zázvor a pomaranč k čokoláde jednoznačne patria. Každý čokoholik o tom vie svoje. V jemnej pene stoja tieto dve chute ukáznene až za čokoládou.

Ingrediencie:
200 ml smotany na šľahanie
200 g horkej čokolády
3 vajcia (čerstvé!)
sušená pomarančová kôra
šťava z čerstvého zázvoru
štipka soli
Postup:
Smotanu zohrejeme, zabránime však tomu, aby zovrela. Odstavíme ju
zo sporáka a necháme v nej rozpustiť čokoládu. Po dôkladom rozmie-
šaní a miernom vychladnutí pridáme pomarančovú kôru (my sme pou-
žili sušenú, pretože sa v čokoláde rozloží rovnomernejšie), zázvorovú
šťavu a našľahané žĺtky. Nakoniec opatrne zapracujeme sneh z dvoch
bielkov ušľahaných so štipkou soli.
Podávame napr. s bielym jogurtom a posypom z pomarančovej kôry.
Poznámka:
Ak ste fanúšikmi výraznejšej sladkosti, pokojne nahraďte časť horkej
horkej čokolády kvalitnou mliečnou.
Čerstvá pomarančová kôra pôsobí v pene výraznejšie, pikantnejšie,
ak vám teda neprekáža, že ňu miestami narazíte vo väčších ložis-
kách, nemusíte sa jej obávať.
Komentáre
Celkom 0 kometárov