Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Cheesecake

Publikované 10.05.2016 v 21:11 v kategórii SLADKÉ, prečítané: 436x

Výdatnejší cake k dobrému horkému espressu.

Ingrediencie:
čokoládové keksy - asi 150 g
káva alebo voda

Na krém:
250 g mascarpone
150 g biely jogurt
120 g horká čokoláda - ideálne 70%

Postup:
My používame na cheesecake keksy domácej výroby,  ktoré už obsahujú maslo,
preto ich stačí rozmixovať a maximálne pokvapkať trochou kávy/vody. Potom ich
už len dôkladne popritláčame na dno  tortovej formy (priemer 20 cm)  a  približne 
na hodinu odložíme do mrazničky. Podobne to môžeme urobiť aj s kúpenými ke-
ksami, ktoré by mali držať tvar aj bez pridaného  masla. Ak  však  máte o statiku 
koláča predsa len obavy, pokojne ním korpus spevnite.

Čokoládu nalámeme na kúsky a nad parou rozpustíme. Po miernom vychladnutí
spojíme s mascarpone a jogurtom. Nanesieme na korpus a odložíme do chladni-
čky. Chce to trochu trpezlivosti. Cheesecake je najlepší na druhý deň.  Nie je  to
žiadna vysoká stavba, len nižší koláč,  na ktorom oceníte výraznú chuť čokolády,
ku ktorej sa mimoriadne hodia maliny.

Poznámka:
Jogurt samozrejme nie je syr, my sme ho však do krému pridali  kvôli  nápadnej-
šej a zaujímavejšej chuti. Zároveň sme si mohli dovoliť ubrať  lahodný  krémový 
syr, ktorého efekt ďaleko presahuje moment jeho vychutnávania☺

Viac postrehov k receptu nájdete na našom FB.


Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk