Cheesecake
Publikované 10.05.2016 v 21:11 v kategórii SLADKÉ, prečítané: 477x
Výdatnejší cake k dobrému horkému espressu.

Ingrediencie:
čokoládové keksy - asi 150 g
káva alebo voda
Na krém:
250 g mascarpone
150 g biely jogurt
120 g horká čokoláda - ideálne 70%
Postup:
My používame na cheesecake keksy domácej výroby, ktoré už obsahujú maslo,
preto ich stačí rozmixovať a maximálne pokvapkať trochou kávy/vody. Potom ich
už len dôkladne popritláčame na dno tortovej formy (priemer 20 cm) a približne
na hodinu odložíme do mrazničky. Podobne to môžeme urobiť aj s kúpenými ke-
ksami, ktoré by mali držať tvar aj bez pridaného masla. Ak však máte o statiku
koláča predsa len obavy, pokojne ním korpus spevnite.
Čokoládu nalámeme na kúsky a nad parou rozpustíme. Po miernom vychladnutí
spojíme s mascarpone a jogurtom. Nanesieme na korpus a odložíme do chladni-
čky. Chce to trochu trpezlivosti. Cheesecake je najlepší na druhý deň. Nie je to
žiadna vysoká stavba, len nižší koláč, na ktorom oceníte výraznú chuť čokolády,
ku ktorej sa mimoriadne hodia maliny.
Poznámka:
Jogurt samozrejme nie je syr, my sme ho však do krému pridali kvôli nápadnej-
šej a zaujímavejšej chuti. Zároveň sme si mohli dovoliť ubrať lahodný krémový
syr, ktorého efekt ďaleko presahuje moment jeho vychutnávania☺
Viac postrehov k receptu nájdete na našom FB.
Komentáre
Celkom 0 kometárov