Cestoviny s prírodným syrom a šampiňónmi
Publikované 30.04.2016 v 20:32 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 487x
Jemná a krémovitá omáčka so syrom namiesto smotany k šampiňónom rozhodne patrí. Správne by mala cestoviny dobre obaliť. K tomuto účelu sú vhodné napr. rotini, ruote alebo conchiglie so záhybmi, v ktorých sa omáčka dobre usadí. Len pozor na odkladanie konzumácie, aby sa do nich nevsiakla tak, že ju ani nespozorujete. To napokon platí pre každú úpravu pasty. Neodkladať servírovanie...

Ingrediencie /pre dve osoby/:
200 g cestovín podľa vlastného výberu
250 g šampiňónov
100 g prírodného syra
+/- 200 ml kuracieho/zeleninového vývaru
parmezán
čierne korenie - čerstvo pomleté
sušený cesnak
morská soľ
extra panenský olivový olej
Postup:
Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente.
Šampiňóny pokrájame a orestujeme na malom množstve olivového oleja.
Zalejeme časťou vývaru a vody z cestovín (v prípade potreby tekutiny do-
plníme neskôr) a primiešame prírodný syr.
Pridáme sušený cesnak, čierne korenie a najemno nastrúhaný parmezán.
Množstvo parmezánu regulujeme podľa výraznosti jedla. Ak je fádne, pou-
žijeme ho viac, prípadne môžeme pridať korenie či cesnak.
Keď sme s chuťou omáčky spokojní, premiešame ju s cestovinami, prsk-
neme na ňu trochu olivového oleja a podávame.
Viac postrehov k receptu nájdete na našom FB.
Komentáre
Celkom 0 kometárov