Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Červená repa navoňaná pomarančom

Publikované 02.02.2016 v 22:05 v kategórii CHUŤOVKY, prečítané: 283x

Červená repa je výnimočná zelenina. V tomto jednoduchom podaní je jej prirodzená sladkosť tradične doplnená o kyslý tón "balzamica" a ovocnú pikantnosť pomaranča. Môže sa podávať napríklad k pečenému mäsu, alebo len tak, k poháru červeného vína.

Ingrediencie:
5 menších ks červenej repy
1 PL balzamikového octa
1 PL pomarančovej šťavy
3 PL extra panenského olivového oleja
nastrúhaná kôra z pomaranča v bio kvalite
morská soľ

Postup:
Neolúpanú repu varíme, kým nie je mäkká. Trvá to takmer hodinu. Počas
varenia   však  kontrolujeme,  aby sme to s tepelnou úpravou  neprehnali.
Repa rozhodne nesmie byť rozvarená.  Olúpeme ju, nakrájame na plátky
(nie také tenké ako na carpaccio), mierne osolíme  a  minimálne dvadsať
minút  necháme marinovať v zmesi olivového oleja, octa,  pomarančovej
šťavy a kôry. Kuchynskými kliešťami či pinzetou naaranžujeme na tanier.
Ak  repa "nevypila" celú marinádu,  rozhodne ju použijeme. Nebojíme sa
pridať aj trochu olivového oleja.


Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk