Červená repa navoňaná pomarančom
Publikované 02.02.2016 v 22:05 v kategórii CHUŤOVKY, prečítané: 347x
Červená repa je výnimočná zelenina. V tomto jednoduchom podaní je jej prirodzená sladkosť tradične doplnená o kyslý tón "balzamica" a ovocnú pikantnosť pomaranča. Môže sa podávať napríklad k pečenému mäsu, alebo len tak, k poháru červeného vína.

Ingrediencie:
5 menších ks červenej repy
1 PL balzamikového octa
1 PL pomarančovej šťavy
3 PL extra panenského olivového oleja
nastrúhaná kôra z pomaranča v bio kvalite
morská soľ
Postup:
Neolúpanú repu varíme, kým nie je mäkká. Trvá to takmer hodinu. Počas
varenia však kontrolujeme, aby sme to s tepelnou úpravou neprehnali.
Repa rozhodne nesmie byť rozvarená. Olúpeme ju, nakrájame na plátky
(nie také tenké ako na carpaccio), mierne osolíme a minimálne dvadsať
minút necháme marinovať v zmesi olivového oleja, octa, pomarančovej
šťavy a kôry. Kuchynskými kliešťami či pinzetou naaranžujeme na tanier.
Ak repa "nevypila" celú marinádu, rozhodne ju použijeme. Nebojíme sa
pridať aj trochu olivového oleja.
Komentáre
Celkom 0 kometárov