Celozrnný perník
Publikované 13.04.2016 v 22:47 v kategórii SLADKÉ, prečítané: 392x
Keď máte veľkú chuť na niečo sladké, toto je ideálny recept
na jej rýchle utíšenie...

Ingrediencie /používame 200 ml pohár/:
2 poháre celozrnnej špaldovej múky
1/2 pohára surového trstinového cukru
1/2 pohára olivového oleja
1 väčšia mrkva - najemno nastrúhaná
1 balenie perníkového korenia
2 lyžičky vínneho kameňa
štipka soli
+ horká čokoláda
Postup:
Múku zmiešame s vínnym kameňom, štipkou soli a perníkovým korením. Vajíčka
rozmixujeme s cukrom. Vmiešame ich do múky, pridáme olivový olej a mrkvu.
Pečieme v rúre predhriatej na 170°C asi pol hodiny. Ešte na horúci perník položí-
me nalámané kúsky čokolády. Necháme ich povoliť a po roztopení ich rozotrie-
me po povrchu perníka. Pôjde to lepšie, keď ich ešte pokvapkáme olivovým ole-
jom.
Poznámka:
Viac informácií k receptu nájdete na našom FB.
Komentáre
Celkom 0 kometárov