Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Celozrnný perník

Publikované 13.04.2016 v 22:47 v kategórii SLADKÉ, prečítané: 392x

Keď máte veľkú chuť na niečo sladké, toto je ideálny recept na jej rýchle utíšenie...

Ingrediencie /používame  200 ml pohár/:
2 poháre celozrnnej špaldovej múky
1/2 pohára surového trstinového cukru
1/2 pohára olivového oleja
1 väčšia mrkva - najemno nastrúhaná
1 balenie perníkového korenia
2 lyžičky vínneho kameňa
štipka soli
+ horká čokoláda

Postup:
Múku zmiešame s vínnym kameňom, štipkou soli a perníkovým korením. Vajíčka 
rozmixujeme  s  cukrom.  Vmiešame  ich do múky, pridáme  olivový olej a mrkvu.
Pečieme v rúre predhriatej na 170°C asi pol hodiny. Ešte na horúci perník položí-
me nalámané kúsky čokolády.  Necháme ich povoliť a  po  roztopení ich rozotrie-
me po povrchu perníka. Pôjde to lepšie, keď ich ešte pokvapkáme olivovým  ole-
jom.

Poznámka:
Viac informácií k receptu nájdete na našom FB.


Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk