Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Celozrnné zemiakové lokše

Publikované 17.02.2016 v 21:15 v kategórii SLADKÉ, prečítané: 504x

Zemiakové lokše sú kaloricky výbušnou zmesou toho najbazálnejšieho, čo kedysi obsahovali obmedzené zásoby chudobnejších domácností. Zemiaky, múka a tuk, ktorý zostal z kačacieho hodovania, v horšom prípade bravčový... Nasladko sú známe najmä s makom a slivkovým lekvárom, my si ich pripravíme s kakaom a trochou cukru. Keď sa tieto dve zložky stretnú s maslom, ktorými potierame lokše, krásne sa roztečú...

Ingrediencie:
1 kg v šupke uvarených zemiakov
300 - 400 g celozrnnej pšeničnej múky
štipka soli
maslo

Na náplň:
kakao + surový trstinový cukor (dobre rozpustný) podľa potreby

Postup:
Uvarené a olúpané zemiaky  postrúhame a spojíme s múkou.  Cesto nemá 
byť veľmi riedke, ani veľmi tuhé. Postupne z neho vyvaľkáme placky,  ktoré 
opekáme na suchej panvici. Medzi jednotlivými lokšami panvicu zbavujeme 
prebytočnej múky čistou hubkou alebo utierkou.
Hotové lokše  potierame maslom  (tradičnejšia je masť) a ešte teplé plníme 
zmesou dobrého kakaa s cukrom. 

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk