Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Celozrnné rožky s cesnakom

Publikované 14.02.2016 v 17:54 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 368x

Chrumkavé rožky, ktoré dokonale harmonizujú so sýtejšími šalátmi s menším obsahom kvalitnej majonézy. Čerstvo upečené sú neodolateľné.

Ingrediencie (množstvo na 1 plech):
300 g celozrnnej pšeničnej múky
trocha medu
20 g droždia
1 lyžička morskej soli
1 lyžička sušeného cesnaku
asi 230 ml vody
2 - 3 PL olivového oleja

Postup:
Najskôr si pripravíme kvások. Rozmiešame kvasnice s medom, trochou 
vody a múky. Napenený kvások spojíme s ostatnými ingredienciami (ok-
rem oleja). Podľa potreby pridáme múku, prípadne vodu. Na záver cesto 
prepracujeme  s  olejom. Na  teplom mieste  bude kysnúť zhruba hodinu 
(ak nezvolíme pomalé kysnutie v chladničke).  
Rúru predhrejeme na 250°C. Nakysnuté cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺ-
žnika.  Vyrežeme z neho asi desať trojuholníkov.  Tie  zrolujeme, položí-
me  na  plech vyložený papierom na pečenie,  necháme niekoľko  minút 
dokysnúť a pečieme asi desať až dvanásť minút.

Náš tip:
Upečte si cherry rajčiny (+/-250 g) a celú palicu cesnaku  (170°C/1 hod). 
Pred podávaním vytlačte cesnak, spojte ho s polievkovou lyžicou  majo-
nézy a premiešajte s rajčinami a šťavou,  ktorá z nich zostala na pekáči.
K rožkom môžete vyskúšať aj šalát Coleslaw alebo šalát z koreňovej ze-
leniny, ktorý bude čoskoro medzi receptami.

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk