Celozrnné rožky s cesnakom
Publikované 14.02.2016 v 17:54 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 368x
Chrumkavé rožky, ktoré dokonale harmonizujú so sýtejšími šalátmi s menším obsahom kvalitnej majonézy. Čerstvo upečené sú neodolateľné.

300 g celozrnnej pšeničnej múky
trocha medu
20 g droždia
1 lyžička morskej soli
1 lyžička sušeného cesnaku
asi 230 ml vody
2 - 3 PL olivového oleja
Postup:
Najskôr si pripravíme kvások. Rozmiešame kvasnice s medom, trochou
vody a múky. Napenený kvások spojíme s ostatnými ingredienciami (ok-
rem oleja). Podľa potreby pridáme múku, prípadne vodu. Na záver cesto
prepracujeme s olejom. Na teplom mieste bude kysnúť zhruba hodinu
(ak nezvolíme pomalé kysnutie v chladničke).
Rúru predhrejeme na 250°C. Nakysnuté cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺ-
žnika. Vyrežeme z neho asi desať trojuholníkov. Tie zrolujeme, položí-
me na plech vyložený papierom na pečenie, necháme niekoľko minút
dokysnúť a pečieme asi desať až dvanásť minút.
Náš tip:
Upečte si cherry rajčiny (+/-250 g) a celú palicu cesnaku (170°C/1 hod).
Pred podávaním vytlačte cesnak, spojte ho s polievkovou lyžicou majo-
nézy a premiešajte s rajčinami a šťavou, ktorá z nich zostala na pekáči.
K rožkom môžete vyskúšať aj šalát Coleslaw alebo šalát z koreňovej ze-
leniny, ktorý bude čoskoro medzi receptami.
Komentáre
Celkom 0 kometárov