Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Celozrnné krekry

Publikované 07.02.2016 v 19:04 v kategórii CHUŤOVKY, prečítané: 300x

Ide o slanú verziu cesta na keksy, ktoré nájdete medzi našimi sladkými receptami. Krásne nadväzujúci chuťový reťazec sušených rajčín, rozmarínu, cesnaku a parmezánu si vás nebezpečne podrobí.

Ingrediencie:
1/2 pohára ovsených vločiek
1 pohár celozrnnej pšeničnej múky
2 PL mletých mandlí
2 PL najemno nastrúhaného parmezánu
2 PL masla
1 vajce (alebo 2 bielky)
6 ks nadrobno nakrájaných sušených rajčín
sušený cesnak 
čerstvý rozmarín
3/4 čajovej lyžičky soli
1 čajová lyžička sódy


Postup:
Múku zmiešame so sódou.  Postupne pridávame vločky, mandle,  
parmezán, sušený cesnak  (lepšie sa v ceste rozloží), soľ,  vajce
(my sme použili len bielky) a maslo.  Na záver primiešame  suše-
né  rajčiny  a  nadrobno  nastrihaný rozmarín.  Na plechu vylože-
nom  papierom  na  pečenie  tvarujeme  čo  najtenšie placky.  To 
zaručí chrumkavosť. Ono "cracknutie" je súčasne dôvod pridania 
masla. S olejom požadovanú chrumkavosť nedosiahneme. Kvôli
tejto vlastnosti krekrov zároveň predĺžime aj čas pečenia (v poro- 
vnaní so sladkou verziou).  V rúre predhriatej na 170°C/horký vz-
duch pečieme asi dvadsať minút.

Poznámka:
Prasknutie pod zubami cítime len pri čerstvo upečených krekroch.
Skladovaním mäknú, takže je lepšie pripraviť len jednu dávku (na
jeden plech), ktorú stihnete skonzumovať ešte pred zmäknutím, a
to naozaj nie je problém:) 


Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk