Celozrnné krekry
Publikované 07.02.2016 v 19:04 v kategórii CHUŤOVKY, prečítané: 379x
Ide o slanú verziu cesta na keksy, ktoré nájdete
medzi našimi sladkými receptami. Krásne nadväzujúci chuťový reťazec sušených rajčín, rozmarínu, cesnaku a parmezánu si vás nebezpečne podrobí.

Ingrediencie:
1/2 pohára ovsených vločiek
1 pohár celozrnnej pšeničnej múky
2 PL mletých mandlí
2 PL najemno nastrúhaného parmezánu
2 PL masla
1 vajce (alebo 2 bielky)
6 ks nadrobno nakrájaných sušených rajčín
sušený cesnak
čerstvý rozmarín
3/4 čajovej lyžičky soli
1 čajová lyžička sódy

Múku zmiešame so sódou. Postupne pridávame vločky, mandle,
parmezán, sušený cesnak (lepšie sa v ceste rozloží), soľ, vajce
(my sme použili len bielky) a maslo. Na záver primiešame suše-
né rajčiny a nadrobno nastrihaný rozmarín. Na plechu vylože-
nom papierom na pečenie tvarujeme čo najtenšie placky. To
zaručí chrumkavosť. Ono "cracknutie" je súčasne dôvod pridania
masla. S olejom požadovanú chrumkavosť nedosiahneme. Kvôli
tejto vlastnosti krekrov zároveň predĺžime aj čas pečenia (v poro-
vnaní so sladkou verziou). V rúre predhriatej na 170°C/horký vz-
duch pečieme asi dvadsať minút.
Poznámka:
Prasknutie pod zubami cítime len pri čerstvo upečených krekroch.
Skladovaním mäknú, takže je lepšie pripraviť len jednu dávku (na
jeden plech), ktorú stihnete skonzumovať ešte pred zmäknutím, a
to naozaj nie je problém:)
Komentáre
Celkom 0 kometárov