Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Celozrnná pizza so sušenými rajčinami a jarnou cibuľkou

Publikované 31.03.2016 v 19:44 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 297x

Cesto na pizzu je skvelé v tom, koľkým možnostiam úprav je otvorené. A táto úprava je naozaj vydarená. Najviac v nej prekvapí jarná cibuľka, ktorá sa skoro rozplynie a vytvorí chuť, ktorú by ste jej možno ani nepripísali.
Ingrediencie:
sušené rajčiny
prosciutto
mozzarella
parmezán
kapary

Na cesto:
250 g celozrnnej pšeničnej múky - jemne mletej
trocha medu
15 g droždia
1 lyžička morskej soli
asi 200 ml vody
2 lyžice olivového oleja

Postup:
Krátko si pripomeňme,  že ako prvý pripravíme kvások z kvasníc  rozmiešaných
s trochou medu, vlažnej vody a múky. Po vykysnutí s ním spojíme ďalšie  ingre-
diencie. Ako vždy, podľa potreby pridáme múku/vodu. Dobre vypracujeme a ne-
cháme kysnúť.
Rúru predhrejeme na 250 °C.
Vykysnuté cesto vytiahneme/vyvaľkáme a obložíme  kúskami  sušených  rajčín,
prúžkami prosciutta a kaparmi. S množstvom rajčín a prosciutta to netreba pre-
háňať. Kvôli vysokému obsahu soli už nesolíme ani neutrálnu mozzarellu, ktorú
ešte posypeme parmezánom. A  parmezán + prosciutto + sušené rajčiny,  to už
je slušný "obnos" chloridu sodného:)
Pečieme asi desať minút.

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk