Celozrnná pizza so sušenými rajčinami a jarnou cibuľkou
Publikované 31.03.2016 v 19:44 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 367x
Cesto na pizzu je skvelé v tom, koľkým možnostiam úprav je otvorené. A táto úprava je naozaj vydarená. Najviac v nej prekvapí jarná cibuľka, ktorá sa skoro rozplynie a vytvorí chuť, ktorú by ste jej možno ani nepripísali.

Ingrediencie:
sušené rajčiny
prosciutto
mozzarella
parmezán
kapary
Na cesto:
250 g celozrnnej pšeničnej múky - jemne mletej
trocha medu
15 g droždia
1 lyžička morskej soli
asi 200 ml vody
2 lyžice olivového oleja
Postup:
Krátko si pripomeňme, že ako prvý pripravíme kvások z kvasníc rozmiešaných
s trochou medu, vlažnej vody a múky. Po vykysnutí s ním spojíme ďalšie ingre-
diencie. Ako vždy, podľa potreby pridáme múku/vodu. Dobre vypracujeme a ne-
cháme kysnúť.
Rúru predhrejeme na 250 °C.
Vykysnuté cesto vytiahneme/vyvaľkáme a obložíme kúskami sušených rajčín,
prúžkami prosciutta a kaparmi. S množstvom rajčín a prosciutta to netreba pre-
háňať. Kvôli vysokému obsahu soli už nesolíme ani neutrálnu mozzarellu, ktorú
ešte posypeme parmezánom. A parmezán + prosciutto + sušené rajčiny, to už
je slušný "obnos" chloridu sodného:)
Pečieme asi desať minút.
Komentáre
Celkom 0 kometárov