Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Brokolicová polievka s arašidovým maslom

Publikované 28.04.2016 v 22:00 v kategórii OBEDY DO PRÁCE, prečítané: 371x

Nápad s arašidovým maslom nie je pôvodný, ale inšpirovaný britskými SortedFood. S pridanými restovanými šampiňónmi a jarnou cibuľkou vzniklo skvelé jedlo, ktoré stojí za vyskúšanie.

Ingrediencie:
brokolica
kurací vývar (asi 1 l)
2 PL arašidového masla
tabasco 
morská soľ

Nepovinná zložka:
šampiňóny
jarná cibuľka
čierne korenie - čerstvo mleté
citrónová šťava 
olivový olej

Postup:
Umytú  brokolicu pokrájame, a zhruba päť - sedem minút varíme v kura-
com vývare. Pridáme arašidové maslo, morskú soľ (ak používate instan-
tný vývar, tak už nesoľte) a tabasco. Rozmixujeme dohladka. 

Na troche oleja orestujeme šampiňóny s jarnou cibuľkou.  Osolíme, oko-
reníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a vložíme do polievky.

Poznámka:
Ak ste v práci vybavení mikrovlnnou rúrou, stačí  preliať polievku do dob-
re uzatvárateľnej nádoby a celé doobedie sa máte na čo tešiť☺


Viac postrehov k receptu nájdete na našom FB...

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk