Brokolicová polievka s arašidovým maslom
Publikované 28.04.2016 v 22:00 v kategórii OBEDY DO PRÁCE, prečítané: 445x
Nápad s arašidovým maslom nie je pôvodný, ale inšpirovaný britskými SortedFood. S pridanými restovanými šampiňónmi
a jarnou cibuľkou vzniklo skvelé jedlo, ktoré stojí za vyskúšanie.

Ingrediencie:
brokolica
kurací vývar (asi 1 l)
2 PL arašidového masla
tabasco
morská soľ
Nepovinná zložka:
šampiňóny
jarná cibuľka
čierne korenie - čerstvo mleté
citrónová šťava
olivový olej
Postup:
Umytú brokolicu pokrájame, a zhruba päť - sedem minút varíme v kura-
com vývare. Pridáme arašidové maslo, morskú soľ (ak používate instan-
tný vývar, tak už nesoľte) a tabasco. Rozmixujeme dohladka.
Na troche oleja orestujeme šampiňóny s jarnou cibuľkou. Osolíme, oko-
reníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a vložíme do polievky.
Poznámka:
Ak ste v práci vybavení mikrovlnnou rúrou, stačí preliať polievku do dob-
re uzatvárateľnej nádoby a celé doobedie sa máte na čo tešiť☺
Viac postrehov k receptu nájdete na našom FB...
Komentáre
Celkom 0 kometárov