Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Bravčové mäso so zeleninou

Publikované 03.05.2016 v 19:44 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 382x

Alebo návod na to, ako "ukázniť" aj jedlo s horšou povesťou☺

Ingrediencie:
bravčové pliecko
čierne korenie - čerstvo pomleté
sušený cesnak
morská soľ
voda

Na omáčku:
výpek z mäsa
cesnak - prelisovaný
citrónová šťava
celozrnná pšeničná múka

Na zeleninovú vrstvu:
cibuľa 
cherry rajčiny 
olivový olej

Postup:
Umyté   mäso, osolíme,  okoreníme,  poprášime  sušeným  cesnakom 
a zhruba do polovice  zalejeme vodou.  Prikryjeme a pri teplote 200°C
pečieme asi hodinu. Po hodine znížime  teplotu na  120°C a  pečieme
tak dlho, kým sa mäso nezačne rozpadať. Môže to trvať aj 5 - 6 hodín.
Keď nemáme toľko času,  teplotu  neznížime radikálne, ale len mierne.
Pri 170°C by mohla stačiť už len hodina. Všetko však závisí od  kvality
mäsa. 

Na malom množstve olivového oleja orestujeme oddelene cherry  rajči-
ny a na kolieska či polkolieska nakrájanú cibuľu. Čím viac zeleniny pri-
upravíme, tým lepšie bude výsledné jedlo.
Rajčiny zľahka osolíme a okoreníme.

Omáčka:
Výpek z mäsa mierne zredukujeme a zahustíme trochou múky.  Tento 
krok síce pripomína priemyselné navyšovanie objemu jedla, my ho ale
podstupujeme preto, že potrebujeme hustú hmotu, ktorá nahradí majo-
nézu či kyslú smotanu.
Vzniknutú omáčku dochutíme  korením a citrónovou  šťavou a vložíme 
do nej na kúsky natrhané mäso.

My sme podávali na kváskovom chlebe domácej výroby (ražný kvas + 
celozrnná pšeničná múka). Prvú vrstvu tvorilo mäso s omáčkou, druhú
rajčiny a tretiu cibuľa.  Množstvo  zeleniny  by  malo prevýšiť množstvo 
mäsa.

Poznámka:
Vegetariánska verzia s potlačeným avokádom s  trochou  soli,  citrónu,
korenia a cesnaku pod tepelne upravenými  rajčinami  razantne  skráti 
čas prípravy a je bez diskusie výborná.

Viac postrehov k receptu nájdete na našom FB.

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk