Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Bravčové mäso s omáčkou z koreňovej zeleniny

Publikované 13.02.2016 v 21:16 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 386x

Nosnú chuť tohto jedla , ktoré zložením pripomína sviečkovú omáčku, tvorí koreňová zelenina a kyslastý nádych citróna. Neobvyklým doplnkom je figový džem, ktorý v omáčke pracuje podobne ako slivkový či šípkový a dodá jej trpkasto - sladkastú bodku.

Ingrediencie (pomer mäsa a zeleniny-asi 1:1):
bravčové plece
mrkva
zeler
kyslá smotana
citrónová šťava
figový džem (alebo iný)
nové korenie
bobkový list
soľ

Postup:
Vo väčšom hrnci dáme zovrieť osolenú vodu.  Do nej vložíme vcelku mäso. 
Je to šetrnejšia cesta k jeho zatiahnutiu.  Pridáme  mrkvu, zeler, nové kore-
nie a bobkový list. Prikryjeme a na miernej teplote dusíme dve až tri hodiny. 
Keď  je  mäso  celkom  mäkké, odložíme ho a zeleninu rozmixujeme. Mäso 
nakrájame  na  plátky,  tučnejšie časti, ktoré už splnili svoju úlohu, môžeme 
povykrajovať.  Omáčku  dochutíme figovým (alebo iným) džemom,  citróno-
vou  šťavou  a  v  prípade  potreby aj soľou.  Na záver do nej pridáme kyslú 
smotanu a spoločne s plátkami mäsa prehrejeme. Mäso tak na seba prebe-
rie chuť omáčky. Na druhý deň je samozrejme ešte lepšie.
Podávame s ryžou, ale kto dáva prednosť knedli,  pokojne môže zvoliť túto 
prílohu.

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk