Bravčové mäso s omáčkou z koreňovej zeleniny
Publikované 13.02.2016 v 21:16 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 976x
Nosnú chuť tohto jedla , ktoré zložením pripomína sviečkovú omáčku, tvorí
koreňová zelenina a kyslastý nádych citróna. Neobvyklým doplnkom je figový džem, ktorý v omáčke pracuje podobne ako slivkový či šípkový a dodá jej trpkasto - sladkastú bodku.

Ingrediencie (pomer mäsa a zeleniny-asi 1:1):
bravčové plece
mrkva
zeler
kyslá smotana
citrónová šťava
figový džem (alebo iný)
nové korenie
bobkový list
soľ
Postup:
Vo väčšom hrnci dáme zovrieť osolenú vodu. Do nej vložíme vcelku mäso.
Je to šetrnejšia cesta k jeho zatiahnutiu. Pridáme mrkvu, zeler, nové kore-
nie a bobkový list. Prikryjeme a na miernej teplote dusíme dve až tri hodiny.
Keď je mäso celkom mäkké, odložíme ho a zeleninu rozmixujeme. Mäso
nakrájame na plátky, tučnejšie časti, ktoré už splnili svoju úlohu, môžeme
povykrajovať. Omáčku dochutíme figovým (alebo iným) džemom, citróno-
vou šťavou a v prípade potreby aj soľou. Na záver do nej pridáme kyslú
smotanu a spoločne s plátkami mäsa prehrejeme. Mäso tak na seba prebe-
rie chuť omáčky. Na druhý deň je samozrejme ešte lepšie.
Podávame s ryžou, ale kto dáva prednosť knedli, pokojne môže zvoliť túto
prílohu.
Komentáre
Celkom 0 kometárov