Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Batátová polievka

Publikované 20.01.2016 v 19:47 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 579x

Kto má rád tekvicu, ten určite nepohrdne ani batátmi. Jednu komoditu môžeme pokojne alternovať druhou. Batáty sú výborné v polievkach, omáčkach, ale aj v koláčoch. Táto výdatná polievka využíva ich nasládly akcent, ktorý však neumlčí ďalšie pridané chute.


Ingrediencie:
700 g batátov - 2 stredne veľké kusy
1l zeleninového/kuracieho vývaru
2 - 3 lyžice rajčinového pretlaku
chilli paprička/y
1 - 2 strúčiky cesnaku
parmezán na dochutenie
extra panenský olivový/tekvicový olej


Postup:
Olúpeme batáty, čo je vlastne najzložitejší level tejto operácie; nakrájame ich a varí-
me vo vývare tak dlho, kým celkom nezmäknú. Trvá to približne 20 minút.
Pridáme rajčinový pretlak, nadrobno nakrájané chilli papričky, prelisovaný cesnak  a 
nastrúhaný parmezán. Nebojíme sa použiť väčšie množstvo - parmezán funguje ako 
rozhodujúce dochucovadlo. Rozmixujeme ponorným mixérom. Polievka by mala  byť 
pomerne hustá. Je možné, že vďaka batátom pocítite  na jazyku prevažujúcu  sladkú 
dochuť. Keby vám prekážala, pridajte viac pretlaku, prípadne parmezánu.

Podávame "švihnuté" olivovým olejom a parmezánovými hoblinami. Alebo sa nechá-
me inšpirovať  tekvicovou  polievkou a namiesto olivového oleja použijeme tekvicový. 
V tom prípade však nesmieme zabudnúť ani na tekvicové semienka.

Komentáre

Celkom 1 komentár

  • Mlsoun 20.01.2016 v 21:17 Chuťovo skvelé


  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk