Batátová polievka
Publikované 20.01.2016 v 19:47 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 579x
Kto má rád tekvicu, ten určite nepohrdne ani batátmi.
Jednu komoditu môžeme pokojne alternovať druhou.
Batáty sú výborné v polievkach, omáčkach, ale aj
v koláčoch.
Táto výdatná polievka využíva ich nasládly akcent,
ktorý však neumlčí ďalšie pridané chute.

Ingrediencie:
700 g batátov - 2 stredne veľké kusy
1l zeleninového/kuracieho vývaru
2 - 3 lyžice rajčinového pretlaku
chilli paprička/y
1 - 2 strúčiky cesnaku
parmezán na dochutenie
extra panenský olivový/tekvicový olej
Postup:
Olúpeme batáty, čo je vlastne najzložitejší level tejto operácie; nakrájame ich a varí-
me vo vývare tak dlho, kým celkom nezmäknú. Trvá to približne 20 minút.
Pridáme rajčinový pretlak, nadrobno nakrájané chilli papričky, prelisovaný cesnak a
nastrúhaný parmezán. Nebojíme sa použiť väčšie množstvo - parmezán funguje ako
rozhodujúce dochucovadlo. Rozmixujeme ponorným mixérom. Polievka by mala byť
pomerne hustá. Je možné, že vďaka batátom pocítite na jazyku prevažujúcu sladkú
dochuť. Keby vám prekážala, pridajte viac pretlaku, prípadne parmezánu.
Podávame "švihnuté" olivovým olejom a parmezánovými hoblinami. Alebo sa nechá-
me inšpirovať tekvicovou polievkou a namiesto olivového oleja použijeme tekvicový.
V tom prípade však nesmieme zabudnúť ani na tekvicové semienka.
Komentáre
Celkom 1 komentár
Mlsoun 20.01.2016 v 21:17 Chuťovo skvelé