Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Banánové lievance

Publikované 21.02.2016 v 15:46 v kategórii RAŇAJKY, prečítané: 438x

Ako stvorené pre lenivé víkendové ráno. Vláčne a vďaka banánu prirodzene sladké. A pritom veľmi jednoduché na prípravu...

Ingrediencie /na dve porcie/:
1 zrelý banán
+/- 4 PL celozrnnej špaldovej múky
2 PL jemne mletých mandlí
1 PL bieleho jogurtu
1 vajce
zarovnaná lyžička sódy
olivový olej
štipka soli



Postup:
Múku zmiešame so sódou a štipkou soli. Pridáme mandle. Banán 
rozmixujeme s vajíčkom a jogurtom. Postupne prisypávame zmes 
múky a mandlí. Cesto by nemalo tiecť. Ak je riedke, pridáme ešte 
trochu múky. Kvôli vláčnosti môžeme do cesta naliať aj trochu oli-
vového oleja.
Na panvici potretej olejom opečieme  z  každej strany. Podávame 
napr. posypané škoricou a pokvapkané medom. Výborné sú aj po
liate horkou čokoládou (nie čokoládovou polevou), ktorú sme  roz-
pustili v mikrovlnej rúre a po zmäknutí zriedili trochou extra panen-
ského olivového oleja.

Poznámka:
Banánové lievance sa často pripravujú aj v bezlepkovej verzii - len 
s vajíčkom. Pokiaľ však netrpíte celiakiou, uprednostnite radšej mo-
del s múkou. Banán pri tepelnej úprave rýchlo karamelizuje,  v bez-
lepkovej  verzii sa táto  jeho vlastnosť prejaví veľmi  razantne. Kvôli 
súdržnosti cesta treba navyše pridať ešte ďalšie vajce, takže si vlas-
tne vyrobíte sladkú vaječnú omeletu. Pre spestrenie  bezgluténové-
ho jedálnička áno,  pri  konzumentoch bez  bez zdravotných  obme-
dzení je vynechanie celozrnnej múky zbytočné.


Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk