Baklažánová polievka
Publikované 24.07.2016 v 16:32 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 1246x
Polievka, ktorá sa pripravuje takmer sama...

Ingrediencie:
2 stredne veľké baklažány
+/- 1l kuracieho vývaru (domáceho alebo "kocku" od Alnatury)
+/- 2 chilli papričky
2 - 3 strúčiky cesnaku
parmezán
petrženová vňať
extra panenský olivový olej
morská soľ (ak. použijeme instantný vývar, soľ vynecháme)
Postup:
Rúru predhrejeme na 200°C. Do umytých baklažánov niekoľkokrát
pichneme vidličkou a vložíme ich do rúry asi na 45 minút - kým ne-
zmäknú.
Upečené baklažány olúpeme, nakrájame na väčšie kusy, vložíme
do hrnca, zalejeme vývarom a krátko povaríme. Pridáme prelisova-
ný cesnak a chilli papričky. Rozmixujjeme tyčovým mixérom a podľa
chute pridáme najemno nastrúhaný parmezán.
Podávaame posypané čertvou petržlenovou vňaťou, olivovým ole-
jom či parmezánom.
Viac postrehov k receptu nájdete na našom FB.
Komentáre
Celkom 0 kometárov