Baklažán s mozzarellou a rajčinami
Publikované 09.06.2016 v 19:57 v kategórii Z kontaktného grilu, prečítané: 687x
Skvelé letné jedlo k dobre vychladenému vínu...

Ingrediencie:
1 baklažán
2 - 3 väčšie rajčiny
2 - 3 strúčiky cesnaku
čierne korenie - čerstvo mleté
mozzarella
parmezán
Postup:
Baklažán olúpeme (v tomto prípade je to vhodnejšie), nakrájame na kolieska,
osolíme, okoreníme a vložíme do rozohriateho grilu. S tepelnou úpravou bu-
deme opatrnejší. Keď sa na baklažáne objaví zlatistý vzor z grilu, vyberieme
ho a položíme na plech.
V medzičase zapneme gril v rúre. Rajčiny a mozzarellu nakrájame na kolieska
a parmezán nastrúhame - ideálne najemno.
Na každý kúsok baklažánu rozotrieme malé množstvo cesnaku. Potom už len
vrstvíme rajčinu, mozzarellu a parmezán. Vďaka parmezánu už netreba pridá-
vať soľ.
Zhruba na dve - tri minúty vložíme pod gril, ktorý za nás celé dielo elegantne
dokončí☺
Viac postrehov k receptu nájdete na našom FB.
Komentáre
Celkom 0 kometárov